Bij deze enige info over de nieuwe opzet pupillenvoetbal JO9/JO8D

De JO8 en JO9 teams gaan in het nieuwe seizoen 6 tegen 6 spelen op een kwart veld. Dit is heel anders dan het 7 tegen 7 op een half veld.

Niet alleen spelen de teams op een kleiner veld, ook zijn er diverse nieuwe spelregels.

We noemen hieronder alvast enkele veranderingen:

• De ingooi wordt vervangen door indribbelen.
  • Ook een hoekschop mag via indribbelen genomen worden.
  • Nieuwe regels voor de keeper wat betreft in handen nemen en in het spel brengen van de bal.

Klik op onderstaande link voor een video over de nieuwe spelregels!

De wedstrijden worden niet begeleid door een scheidsrechter, maar door een spelbegeleider, die niet zozeer een controlerende taak heeft, maar veel meer een instruerende rol heeft. In eerste instantie is het de bedoeling dat één van de leiders deze taak op zich neemt bij de thuiswedstrijden.

Ook nieuw is dat het kleine veld voor elke wedstrijd moet worden uitgezet door middel van dopjes/hoedjes. De pupillendoelen van 5x2 meter moeten voor de wedstrijd klaar gezet worden en eventueel na de wedstrijd weer opgeruimd worden.
Dit betekent dat er voor de organisatie/begeleiding van de thuiswedstrijden een grotere inzet van de leiders maar ook ouders gevraagd wordt.

Het speelveld is ongeveer 42,5 x 30 meter en wordt als volgt uitgezet:

Het zal de eerste wedstrijden even wennen zijn voor de spelers, ouders en leiders. Neem daar de tijd voor en accepteer dat er in het begin nog wel eens onduidelijkheid kan zijn over de nieuwe spelregels. Het belangrijkste is dat de spelers uit jullie team een leuke wedstrijd spelen!

Geplaatst op: 2017-08-30 07:36:02
Deel deze pagina:

Recente nieuwsberichten

Velden afgekeurd!

Beste belangstellenden, Door de hevige regenval, kan er alleen op veld 1 gevoetbald worden. De volgende wedstrijden vinden doorgang: 12:30 uur SV Bedum 3 - mamio 2 14:30 uur SV Bedum jo19-1 - wildervank jo19-1 Namens de consul

Clublijn SV Bedum bij Sporthuis Winsum

Mooi op tijd voor de intocht van Sinterklaas willen wij u alvast mede namens Sporthuis Winsum verblijden met de nieuwe Clublijn van SV Bedum. Zoals u ongetwijfeld weet is Sporthuis Winsum vaste sponsor van de SV Bedum Pupil van de Week en daar zijn wij hartstikke blij mee.

Nieuwe verenigingsscheidsrechters

Afgelopen maandag hebben vijf leden van SV Bedum met succes de KNVB verenigingsscheidsrechter-cursus afgerond. Op de foto v.l.n.r. Henk Steenhuis (cursusleider), Klaas Harm Snitjer, Jan Heikamp, Rigte Jan ten Kate, Koen Balkema en Maurins Boonstra. Weer vijf gediplomeerde scheidsrechters bij SV Bedum. Volgens scheidsrechtercoordinator Wim Heemstra heeft SV Bedum nu een scheidsrechterkorps dat bijna 100% gediplomeerd is.