Klokje rond groot succes

Weergaloze voetbaldag “Klokje Rond” bij SV Bedum

Traditioneel organiseert SV Bedum op de woensdag van de herfstvakantie de voetbaldag “Klokje Rond” voor een groot deel van haar jeugdspelers. Een hele dag voetballen van ’s ochtends 9:00 uur tot ’s avonds 21:00 uur. De traditie is ooit begonnen bij CVVB en volgens sommigen was het dit jaar zelfs de 25e editie van het evenement.

Nieuw dit jaar was dat ook de jeugdspelers uit de onder-15 leeftijdscategorie mee mochten doen. Er waren in totaal 110 deelnemers in leeftijd variërend van 15 tot 6 jaar. Daarnaast was het schema van de dag ten opzichte van voorgaande jaren uitgebreid met nog meer voetbalmomenten. Om alle onderdelen van de dag goed te laten verlopen waren 25 begeleiders voor de kinderen actief en daarnaast nog een aantal vrijwilligers in de kantine en achter de schermen.

Ochtendprogramma vol techniek en spannende wedstrijden

Het ochtendprogramma bestond uit twee onderdelen: een Skills/afwerkcircuit en het traditionele Champions League voetbaltoernooi. Gedurende de dag werd er gewerkt met een groep oud en een groep jong, zodat het programma kon worden gekruist.

Op het trainingsveld werden het afwerk- en Skills circuit afgewerkt. De kinderen moesten de verschillende onderdelen bij langs om punten te scoren. Op twee andere velden werd bij het onderdeel Champions League 8 tegen 8 gespeeld. Ieder team had 1 of 2 trainers die ook een tactisch plan bedachten met het team om de wedstrijden te winnen, maar daarnaast ook om goed te kunnen voetballen op de manier hoe we dat bij SV Bedum graag willen zien. De wedstrijden waren vermakelijk, geen ‘korfbaluitslagen’ en bij vlagen goed voetbal.

Rond 12 uur was het ochtendprogramma afgelopen en konden de kinderen het meegebrachte lunchpakket nuttigen in de kantine. Na de lunch was het tijd om een quiz te spelen. Kinderen mochten zelf een groepje maken en moesten vervolgens antwoorden opschrijven op de vragen die quizmaster Yannick Norden had bedacht.

Veel wedstrijdjes en samenwerken ’s middags

Tijdens het middagprogramma was het tijd voor kickball, 5 tegen 5 en stonden de finales van de Champions league gepland. Kickball is een variant op het bekende slagbal maar de bal moet dan getrapt worden. Het spel werd snel opgepakt door alle spelers en er werden spannende en tactische wedstrijden gespeeld.

Op het kunstgrasveld werd 5 tegen 5 gespeeld met keepers op een klein veld. Corners en ingooien deden niet mee en als de bal uitging kreeg elk team een streepje. Bij 3, 6, 9 enz. streepjes kon een penalty worden verdiend die na afloop van de wedstrijd werden genomen. Een spannend element, want hierdoor kon de eindstand op het laatste moment nog veranderen.

Er werd goed samengewerkt met elkaar om tot een goed resultaat te komen. Maar ook kinderen die even rust hadden kregen de taak om samen ervoor te zorgen dat alle ballen die over en naast gingen weer te verzamelen, een goede samenwerking tussen kinderen en coördinatoren. Rond 17:15 uur was het tijd voor de finales van de Champions League voor zowel de oud als jong groep. Wedstrijden werden gespeeld alsof het om de echte Champions League ging en na afloop werd er dan door de winnaars ook volop de winst gevierd.

Om 18.00 uur was het middagprogramma afgelopen en tijd voor de kinderen om te douchen. Ondertussen waren de dames achter de bar al druk bezig met de voorbereidingen voor het eten. Een goede samenwerking met Eetcounter Koning resulteerde erin dat de kinderen rond 18:15 uur allemaal aan het eten waren.

Spanning en sensatie bij een nieuw avondspel

Na het eten waren de oogjes al wat klein bij een aantal kinderen, maar toch zaten de kinderen nieuwsgierig af te wachten wat het avondspel zou zijn. Het avondspel was een variant op “Wie ben ik” en de kinderen moesten buiten in teams bij de makelaars langs om te raden welke bekende voetballer de makelaar in zijn portefeuille had. De bedoeling was om zoveel mogelijk spelers te verzamelen bij de 16 makelaars en daar een team van samen te stellen. Het sportterrein was helemaal donker en dat maakte het juist extra spannend. Met een zaklantaarn op zoek naar makelaars en goed opletten dat de jagers er niet aan zouden komen om boetes uit te delen.

Prijsuitreiking en tot volgend jaar

Rond 20:30 uur druppelden de meeste groepjes de kantine weer binnen. Inmiddels waren er ook al veel ouders binnengekomen en was het avondspel ten einde en waren de winnaars van de dag bekend. Het voetballen en plezier stond bij deze voetbaldag voorop, maar gedurende de dag werden er ook punten verzameld door elke deelnemer en de top drie bij jong en oud werden daarvoor beloond met een mooie beker. Winnaar bij de groep jong werd Tim van der Wal en bij groep oud Roel Balkema.

Eerst werden er door Bas Groeneveld bedankjes uitgedeeld aan de deelnemers voor hun positieve inzet en gedrag gedurende de dag. Maar ook alle vrijwilligers werden bedankt. Zonder hun inzet zou een dag als deze niet kunnen slagen!

Nadat de bekers waren uitgereikt was het nog tijd voor het bekend maken van de ”speler van de dag”. Hierbij werd niet gekeken naar de voetbalprestaties, maar ook naar het gedrag. Hoe ga je om met anderen? Wat doe je met tegenvallers? Dit jaar waren er twee spelers van de dag die zeer positief opvielen en dat waren Luc Geerds en Roos van Delden. Zij werden beloond met een mooi shirt als herinnering aan Klokje Rond 2018.

Natuurlijk gingen de kinderen niet met lege handen naar huis. Elk kind kreeg een certificaat ter herinnering aan deze voetbaldag. Rond 21:00 uur was het tijd voor de kinderen om naar huis te gaan. Een zeer geslaagde dag met vrolijke en tevreden gezichten. Tot volgend jaar!

Geplaatst op: 27-10-18 10:11