Nieuwe jeugdtrainers

SV Bedum gaat zeven nieuwe jeugdtrainers opleiden

Op de oproep van het Technisch Hart Jeugdopleiding SV Bedum (THJ) aan onze o19 en o17 spelers voor nieuwe jeugdtrainers zijn zeven aanmeldingen gekomen.

Naar aanleiding van de oproep van het THJ hebben Rik Bronsema, Kas Huttenga (beide JO17-1), Ivar Bonder, Jan Werner Ludwig, Max van den Berg (allen JO17-2), Jocelyn Inia (MO19) en Laura Wieringa (MO17) gereageerd dat het hen leuk lijkt om opgeleid te worden als jeugdtrainer.

Binnen de jeugdopleiding van SV Bedum willen we niet alleen voetballers opleiden maar ook jeugdtrainers. We willen dit seizoen meerdere jonge spelers uit de seniorenteams, o19 en o17 de kans geven om opgeleid te worden als jeugdtrainer bij SV Bedum.

Al vele jaren leiden we bij SV Bedum onze eigen jeugdtrainers op. Jelmer Meinardi en Bas Groeneveld zijn lang geleden zo als jeugdspeler hun trainerscarrière begonnen. Recente voorbeelden van jeugdspelers die ook actief zijn geworden als jeugdtrainer zijn Stef Klugkist, Jelle Loonstra, Sander Annema, Thijs van Dijken, Tim Staal, Robert Kwant, Mark Kruizenga, Sarangan, Yannick Fokkens en Yanick Norden. Dit seizoen zijn Jimi Hoeksema en Ezra Belga ook gestart als jeugdtrainer.

Donderdag 4 oktober heeft Hoofd Jeugdopleiding Jelmer Meinardi een eerste bijeenkomst gehad met deze jeugdtrainers in opleiding. Jelmer heeft in een presentatie aangegeven wat de opleiding inhoudt en hoe het traject voor deze zeven jeugdspelers er uit gaat zien. Tijdens deze bijeenkomst hebben de nieuwe jeugdtrainers ook al hun trainerskleding ontvangen en hebben ze een opleidingsovereenkomst getekend.

Vanaf maandag 8 oktober gaan de zeven jongens en meisjes meelopen bij de trainingen van de JO11 t/m JO8. Elke nieuwe jeugdtrainer wordt gekoppeld aan een ervaren jeugdtrainer en zullen in de praktijk zo hun eerste stappen als jeugdtrainer gaan maken. Daarnaast zal HJO Jelmer Meinardi de nieuwe jeugdtrainers blijven begeleiden en regelmatig met hen om tafel gaan.

Het THJ is erg blij met de grote respons op de oproep. Het betekent dat er zeer veel jeugdspelers bij SV Bedum rondlopen die naast zelf voetballen ook graag iets extra willen doen bij de vereniging maar daarnaast ook zichzelf breder willen ontwikkelen. Dat is een heel mooi signaal!

Indien er nog meer jeugdspelers zijn die het, net als bovenstaande 7 jeugdspelers, ook leuk lijkt om opgeleid te worden tot jeugdtrainer dan is daar nog steeds de mogelijkheid voor. Voor meer informatie daarover kan er contact opgenomen worden met Vincent Geerling via v.geerling@xs4all.nl

PHOTO-2018-10-04-17-47-53.jpg

Geplaatst op: 08-10-18 07:31