Voorbeschouwing VV Balk - SV Bedum

Doordat we deze week druk bezig zijn met de vernieuwing van de website is de voorbeschouwing weer naar de donderdag verschoven. Excuses daarvoor, volgende week zal hij er weer eerder op staan. Desalniettemin is het tijd voor de voorbeschouwing op VV Balk – SV Bedum!

Afgelopen weekend zagen we de mannen van Remy helaas aan het kortste eind trekken. Bedum ging dapper ten onder tegen de koploper HZVV. Niks om je voor te schamen, want HZVV is een kwalitatief sterke ploeg. Even leek een stunt in de maak na de goal van Nigel, maar helaas bleek HZVV te sterk.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VV Balk op het programma. VV Balk is in 1946 opgericht en speelt de thuiswedstrijden op sportpark ‘De Wilgen’. De supporters die meereizen kunnen zich voorbereiden op een rit van 1 uur en 10 minuten.

Balk promoveerde in 2012 voor het eerst in tien jaar naar de eerste klasse. Zij degradeerden sindsdien niet weer en we kunnen Balk daarom een ‘stabiele eerste klasser’ noemen. De laatste keer dat we Balk troffen was in het seizoen 2015-2016. In Bedum werd er 2-2 gespeeld en in Balk wonnen de Friezen met 4-0. Balk eindigde dat seizoen op de tweede plaats, een uitzonderlijke prestatie die zij niet meer wisten te herhalen. Voor Bedum eindigde dat seizoen helaas in degradatie naar de tweede klasse.

Dit seizoen won Balk twee keer, verloor twee keer en werd er twee keer gelijk gespeeld. We vinden Balk terug op de zevende plaats op de ranglijst. Opvallend is dat de Friezen slechts 5 keer het doel wisten te vinden. Dat is het laagste aantal gescoorde doelpunten in de competitie. Daartegenover staat dat Balk ook slechts 8 tegentreffers hoefde te incasseren. Afgelopen weekend wonnen zij met 1-0 van Winsum.

De selectie van Balk bestaat uit een mix van een aantal jonge spelers en een aantal ervaren mannen. Het overgrote deel van de selectie speelt zijn hele leven al voor Balk. De ervaren aanvaller Johannes Altena komt terug van een blessure, hij speelde vorige week bij Balk 2. Altena vond al meer dan 100 keer het net in het shirt van Balk.

Om 14:45 uur zal scheidsrechter de Boer voor het eerst op zijn fluit blazen. Wij hopen weer veel Bedummers te treffen om het veld in Balk!

Voor de thuisblijvers is er in Bedum ook genoeg te doen. SV Bedum VR1 speelt om 14:30 uur thuis tegen SV Lycurgus VR2. Het afgelopen weekend verloren de dames van Bedum en zij zullen dus uit zijn op revanche dit weekend. Voorafgaand aan die wedstrijd speelt SV Bedum 3 op het hoofdveld tegen Oranje Nassau 3.

Veel succes allemaal dit weekend!

Webteam SV Bedum

Geplaatst op: 01-11-18 19:41