Historie

SV Bedum is opgericht op 12 juli 2013 uit een geslaagde fusie tussen de Bedumer voetbalclubs CVVB en VV Bedum. Beide moeder-verenigingen kennen een rijke historie.

Oprichtingsdata VV Bedum en CVVB

Bedum is opgericht 30 augustus 1933.

CVVB is een Nederlandse amateurvoetbalvereniging uit Bedum op christelijke grondslag. De vereniging werd opgericht op 23 april 1948.

Ereleden voormalig CVVB

CVVB heeft een ere-voorzitter. Dit is wijlen Stoffer Kersaan. Dhr. Kersaan is een groot aantal jaren voorzitter van CVVB geweest. Bij zijn aftreden is hij benoemd tot ere-voorzitter. Om de twee jaar werd ter ere van de oud-voorzitter het "Stoffer Kersaan Toernooi" gehouden. Dit betreft een jeugdtoernooi.

CVVB kende verder een aantal ereleden. Dit zijn leden van de vereniging die zich door hun lange staat van dienst zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de club. Momenteel kent CVVB de volgende ere-leden:

J. (Jan) Kerkhof (+)

E. (Evert) Schaalma
J. (Jan) Medema
P. (Piet) Lanting

Ereleden voormalig VV Bedum

Het overzicht van andere ereleden en leden van verdienste;

Ereleden:    -              Leden van Verdienste:

W. Heemstra

Eppie Rus