1e Corona update november 2021

1e Corona update november 2021

Na alle commotie rondom het checken van de QR-codes van alle bezoekers, spelers en officials is uiteindelijk na ingrijpen van de tweede kamer deze ingewikkelde maatregel (voorlopig) van de baan. Wij zijn er blij mee dat de KNVB en NOC*NSF richting de politiek hier een punt van hebben gemaakt.

Voor ieders welzijn is het goed dat wij met elkaar na twee niet uitgespeelde seizoenen van de voetbalsport kunnen blijven genieten. Het vraagt ook wat van ons om dat te kunnen blijven doen. Met de oplopende aantallen besmettingen zullen we ons in eerste instantie bewust moeten blijven van de basisregels en deze moeten blijven naleven.

Voor de volledigheid zetten wij ze nog even op een rij:

• Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.

• Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.

• 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.

• Schud geen handen.

• Was vaak en goed je handen.

• Hoest en nies in je elleboog.

Vanaf 6 november gelden wel nieuwe maatregelen voor de binnenruimtes op sportaccommodaties. Iedereen die ons gebouw betreedt wordt geacht een geldige QR-code te hebben. Met borden en posters zal een ieder die naar binnen wil daarop gewezen worden.

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. De uitzondering geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden.

Daarnaast is het dringende advies vanuit de club om tijdens de reis naar uitwedstrijden mondkapjes te dragen in de auto’s, trein of bus vanaf 13 jaar.

Laten we het samen doen, samen zijn we SV Bedum.

Het bestuur en coronateam van SV Bedum