Aangepaste regels jeugd

Regels jeugdtrainingen en jeugdwedstrijden tot 19 oktober
Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben ook betrekking op het amateurvoetbal. Tot 19 oktober mag bij geen enkele training of wedstrijd nog publiek aanwezig zijn en zijn de kantines dicht. De trainingen en wedstrijden gaan de komende weken gewoon door. Hieronder leggen we uit hoe we dat willen organiseren.

Trainingen
De jeugdtrainingen zullen gewoon op de reguliere tijdstippen doorgaan. Ouders en anderen mogen dus niet meer aanwezig zijn op het sportpark. Dat betekent dat de jonge kinderen bij de ingang van het sportpark afgezet moeten worden en dat ze zelf naar het veld moeten lopen. De trainer(s) zal ze daar dan opvangen.

Na afloop van de trainingen moeten alle jeugdspelers het sportpark meteen weer verlaten. Ouders kunnen de kinderen ophalen bij de ingang.

Oudere jeugd kunnen zelfstandig naar het sportpark en kunnen na afloop van de training ook met de geldende regels gebruik maken van de kleedkamer/douches. Na de training of het douchen verlaten de spelers direct het sportpark.

Wedstrijden
Er mogen 3, 10 en 17 oktober geen toeschouwers meer aanwezig zijn bij de jeugdwedstrijden behalve alle personen die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Hieronder geven we aan hoe we dat bij thuiswedstrijden en bij uitwedstrijden van de SV Bedum jeugdteams willen organiseren.

1. Thuiswedstrijden

Om onze jeugdteams veilig hun wedstrijden te kunnen laten spelen breiden we de begeleiding van elk jeugdteam uit:

Jo7 t/m jo11 en mo13:
Het aantal trainers/leiders per team wordt uitgebreid naar vijf personen. Naast de al aanwezige trainer/leiders wordt dat aangevuld met ouders van de jeugdspelers. Alleen deze vijf personen zijn tijdens een thuiswedstrijd van het team aanwezig naast de teambegeleiding van de tegenstander.

De taken van de vijf leiders zijn (naast de regulier taken van de jeugdleiders):

• Zorgen dat de spelers/speelsters van het team veilig naar het speelveld worden gebracht en na afloop van de wedstrijd weer veilig worden overgedragen aan de ouders of op weg naar huis gaan;
  • Voor de wedstrijd invullen van de app Wedstrijdzaken en zorgen dat ook het bezoekende team dat heeft gedaan;
  • Zorgen voor een ordelijk wedstrijdverloop;
  • Coachen van het team;
  • De rol van spelbegeleider (of indien nodig scheidsrechter bij jo11/mo13) vervullen;
  • Klaar zetten speelveld en doeltjes en dat na afloop weer opruimen;
  • Zorgen voor ranja tijdens de rust voor bezoekende en eigen team.

De bestaande jeugdleiders per team regelen de ouders die de rol van extra jeugdleider op zich nemen en stemmen met elkaar een taakverdeling op de wedstrijddag af.

Jo13 t/m jo19 en mo15 t/m mo19:
Het aantal trainers/leiders per team kan worden uitgebreid naar vier personen. Naast de al aanwezige trainer/leiders kan dat worden aangevuld met ouders van de jeugdspelers. Alleen deze vier personen zijn tijdens een thuiswedstrijd van het team aanwezig naast de teambegeleiding van de tegenstander.

De taken van de leiders zijn (naast de regulier taken van de jeugdleiders)::

• Veiligheid van de spelers/speelsters zolang zij op het sportpark aanwezig zijn;
  • Zorgen voor een ordelijk wedstrijdverloop;
  • Coachen van het team;
  • De rol van grensrechter vervullen;
  • Zorgen voor ranja/thee tijdens de rust voor bezoekende en eigen team;
  • Zorgen dat alle teamleden na afloop van de wedstrijd zo snel mogelijk het sportpark verlaten.

De bestaande jeugdleiders per team regelen indien gewenst de ouders die de rol van extra jeugdleider op zich nemen en stemmen met elkaar een taakverdeling af.

1. Uitwedstrijden

Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen, naast de trainers/leiders van het team, ook de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Daarbij is het uitgangspunt dat het aantal chauffeurs geminimaliseerd wordt en de auto’s zo efficiënt mogelijk worden gevuld met spelers. Vuistregel is 3 spelers/speelsters per auto/chauffeur.

Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is de regel om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Geplaatst op: 30-09-2020 20:59