Brief aan sportverenigingen

Beste leden,

Hierbij een belangrijk bericht van het coronateam en het bestuur.

Op 23 september 2020 hebben alle sportverenigingen van de Veiligheidsregio Groningen een brief ontvangen over de forse toename van het aantal besmettingen in de provincie Groningen. Deze brief is als bijlage bijgevoegd en is qua inhoud vrij duidelijk. Aan de sportverenigingen wordt nadrukkelijk gevraagd om scherp(er) te zijn op het naleven van de anderhalve meter, zowel rondom de velden als binnen. Het zal niet onopgemerkt zijn gebleven dat het bestuur, het coronateam en de vrijwilligers van SV Bedum er alles aan hebben gedaan om het gebruik van de accommodatie te faciliteren binnen de regels, adviezen en protocollen van het RIVM, het NOC*NSF en de KNVB. Waar het op aankomt is het eigen gedrag van leden, leiders/trainers/coaches en publiek.

Bij herhaling is een beroep gedaan op het eigen gedrag en de eigen verantwoordelijkheid, maar zoals aangeven in de brief van de Veiligheidsregio zal er een schepje bovenop moeten. Het coronateam heeft mede in verband daarmee besloten om op de zaterdagmiddag stewards (clubfunctionarissen) in te gaan zetten. Concreet betekend dit dat er op de accommodatie (ook rondom de velden) toezicht wordt gehouden op de anderhalve meter en op het gebruik van het zitmeubilair in de kantine en op het overdekte terras. Daarbij geldt dat:

• in de kantine en op het overdekte terras, behoudens het doen van een bestelling of het lopen naar de velden (binnen de belijning), geen staanplaatsen zijn toegestaan
  • in de kantine uitsluitend de aanwezige stoelen gebruikt mogen worden (vol is vol)
  • er maximaal 4 personen kunnen zitten aan de picknicktafels op het overdekte terras (vol is vol)

Als we met elkaar alle faciliteiten op het sportpark in de lucht willen houden en willen blijven trainen en voetballen, dan is dit echt nodig. Wij begrijpen dat dit enige discipline vraagt en dat de aandacht weleens wil verslappen. Mocht je daar dan op worden aangesproken, toon begrip en accepteer. In het geval mocht blijken dat deze aanpak van toezicht en handhaving niet werkbaar is, dan zal het bestuur en het coronateam genoodzaakt zijn om andere (drastische) maatregelen te treffen. Dat zou kunnen betekenen dat er delen van de accommodatie gesloten gaan worden.

Richting de trainers/coaches/leiders en spelers willen wij nadrukkelijk wijzen op het belang van de anderhalve meter in de dug-outs en bij het samenzijn van een groep spelers voor of na de trainingen/wedstrijden (in welke vorm dan ook). In het geval van een verdenking of van een positieve test bij één van deze spelers of in hun thuissituatie, kan dat namelijk bepalend zijn om een geheel team wel of niet 10 dagen uit te sluiten van trainingen en wedstrijden.

Doe verantwoord en probeer met elkaar gezond te blijven!!!

Klik hier voor de brief van de Veiligheidsregio.

Geplaatst op: 25-09-2020 09:59