Coronaupdate 28 januari

Corona Update

Update coronamaatregelen SV Bedum, vanaf 26 januari

Na een periode van strengere maatregelen voor de sport is er vanaf 26 januari gelukkig weer sprake van verdere versoepelingen. Over de volle breedte van de vereniging mogen we weer trainen en (ook in competitieverband) wedstrijden spelen. Daar worden we blij van en helemaal omdat ook publiek en toeschouwers weer zijn toegestaan. Een en ander gaat nog wel gepaard met beperkingen en maatregelen, maar we kunnen in ieder geval weer genieten van de mooie voetbalsport. Voor de zaterdagen en de trainingen brengen we het volgende onder de aandacht.

· Iedereen mag weer overdag en ’s avonds binnen en buiten sporten, zonder tijdslimiet. Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal.

· Toeschouwers zijn weer toegestaan tot maximaal 22.00 uur.

· Voor het zaalvoetbal moeten toeschouwers boven de 18 jaar een geldig CTB laten zien en bij het verplaatsen een mondkapje dragen.

· Toeschouwers moeten zowel bij veld- als bij zaalvoetbal 1,5 meter afstand houden.

· Voor het zaalvoetbal geldt dat er na 22.00 uur nog wel gevoetbald mag worden, maar zonder publiek.

· Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.

· De kantine is op zaterdagen weer geopend vanaf 08.00. Sluiting vindt plaats op de gebruikelijke tijdstippen.

· Voor de kantine gelden vaste zitplaatsen, dat geeft een beperking voor het aantal personen dat in de kantine kan plaatsnemen.

· In de kantine geldt eveneens de 1,5 meter afstand, bij het verplaatsen is een mondkapje verplicht. Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen.

Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor sporters en toeschouwers van 18 jaar en ouder:

· In de sporthal voor het zaalvoetbal, zowel voor het trainen als voor wedstrijden.

· In de kleedkamers, toiletten en de kantine.

Voor de zaterdag is er een professionele beveiliger ingehuurd. De beveiliger staat bij de ingang van de kantine (centrale hal/entree). Bij het betreden van de kantine zal de beveiliger controleren op leeftijd (tot 18 jaar geen CTB nodig) of op het hebben van een CTB. Om te voorkomen dat de check telkens gedaan moet worden, zal er worden gewerkt met polsbandjes. Vanaf het veld zal het terras en daarmee ook de kantine niet toegankelijk zijn. Het blijft wel mogelijk om vanuit de kantine van het terras gebruik te maken.

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjesplicht

· Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

- Binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten

- Binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en de kantine

· Mondkapjes zijn verplicht voor publiek dat zich door binnensportlocaties verplaatst.

Daarnaast is het dringende advies vanuit de club om tijdens de reis naar uitwedstrijden mondkapjes te dragen in de auto’s vanaf 13 jaar. Voor bus, touringcar en trein is een mondkapje voor passagiers vanaf 13 jaar reeds verplicht.

De basisregels, nog even op een rij:

· Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.

· Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.

· 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.

· Schud geen handen.

· Was vaak en goed je handen.

· Hoest en nies in je elleboog.

Laten we het samen doen, samen zijn we SV Bedum.

Het bestuur en coronateam van SV Bedum

Geplaatst op: 28-01-2022 13:20