Derde corona update november

3e update november coronamaatregelen SV Bedum

Het zal niet onopgemerkt zijn gebleven dat de coronamaatregelen bijna wekelijks veranderen, vandaar deze 3e update alweer.

Gelukkig kunnen onze jeugd- en seniorenleden nog steeds blijven trainen en gaan ook de competitiewedstrijden nog door. Het is onze prioriteit om de trainingen en de wedstrijden voor de spelers met alles daaromheen te blijven faciliteren. Helaas zijn toeschouwers met de aangescherpte coronaregels tijdens trainingen en wedstrijden niet langer welkom op het sportpark. Dat betreuren wij ten zeerste, maar op dit moment is dat wel de situatie. Alleen personen die functioneel aanwezig moeten zijn zoals spelers, trainers. coaches, staf, vrijwilligers, officials en ouders die rijden mogen langs de lijn plaatsnemen.

Vanwege de aangescherpte regels voor sportkantines is besloten om de kantine op doordeweekse dagen gesloten te houden. Op zaterdagen is de kantine open op de gebruikelijke tijden van 08.00 tot 19.00 uur. Voor de kantine gelden vaste zitplaatsen en dat geeft een beperking voor het aantal personen dat in de kantine kan plaatsnemen. Wij willen kunnen garanderen dat spelers, ouders die rijden, trainers, staf, coaches en vrijwilligers/officials over de gehele zaterdag terecht kunnen in de kantine. Onze kantine is helaas niet geschikt om die garantie te kunnen combineren met het toelaten van andere bezoekers. De kantine zal daarom op zaterdagen niet toegankelijk zijn voor andere bezoekers. Wij beseffen dat dit alles voor onze trouwe supporters en toeschouwer erg vervelend is. Er wordt daarom gekeken naar mogelijkheden om de wedstrijdbeelden van ons camerasysteem (realtime) online te zetten. Zodra dat lukt zal dat via de social media en onze website bekend worden gemaakt.

Voor zowel de kantine als de rest van onze accommodatie blijft het volgende van kracht:

- Iedereen vanaf 18 jaar die ons gebouw betreedt (ook doordeweeks) wordt geacht een geldige QR-code (coronatoegangsbewijs, CTB) te hebben. Met borden en posters zal een ieder die naar binnen wil daarop gewezen worden.
- Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers.
- De uitzondering geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden.
- Voor de wedstrijddagen (zaterdag) is er een professionele beveiliger ingehuurd. De beveiliger staat bij de ingang van de kantine (centrale hal/entree). Bij het betreden van de kantine zal de beveiliger controleren op leeftijd (tot 18 jaar geen CTB nodig) of op het hebben van een CTB. Om te voorkomen dat de check telkens gedaan moet worden, zal er worden gewerkt met polsbandjes.
- Vanaf het veld zal het terras en daarmee ook de kantine niet meer toegankelijk zijn. Het blijft wel mogelijk om vanuit de kantine van het terras gebruik te maken.

Daarnaast is het dringende advies vanuit de club om tijdens de reis naar uitwedstrijden mondkapjes te dragen in de auto’s vanaf 13 jaar. Voor bus, touringcar en trein is een mondkapje voor passagiers vanaf 13 jaar reeds verplicht.

Wellicht ten overvloede, maar nog even de basisregels op een rij:

· Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
· Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
· 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
· Schud geen handen.
· Was vaak en goed je handen.
· Hoest en nies in je elleboog.

Laten we het samen doen, samen zijn we SV Bedum.

Het bestuur en coronateam van SV Bedum

Geplaatst op: 18-11-2021 11:31