Een coronabesmetting binnen de club

Beste leden,

Vandaag is bekend geworden dat één van onze jeugdleden positief is getest op het coronavirus. Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! In dit geval is het betreffende jeugdteam van ons op de hoogte gebracht en ook het team waar zij op zaterdag 5 september tegen gespeeld hebben. Mochten in aanvulling daarop nog andere adviezen van de GGD volgen, dan zullen wij dat laten weten.

Het bestuur wil mede naar aanleiding van het vorenstaande nogmaals met klem wijzen op de coronaprotocollen van de KNVB, met in het bijzonder het algemeen protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF, en naar de specifieke regels/maatregelen binnen de eigen vereniging en op het sportpark. De richtlijnen van het RIVM zijn daarbij altijd leidend. Wij beseffen ons dat al die protocollen, regels en maatregelen beperkingen met zich meebrengen.

Wij vragen ieders begrip daarvoor en blijven benadrukken dat dit echt nodig is!! Hierbij nogmaals een moreel appèl op ieders eigen verantwoordelijkheid.

Namens het bestuur, Jan-Jurjen Timmer (voorzitter)

Geplaatst op: 11-09-2020 15:44