Hoogtepunt: Kampioenschap 1e elftal

In de aanloop naar het lustrumfeest van onze vereniging willen wij stil staan bij een vijftal bijzondere momenten in de afgelopen vijf jaar SV Bedum. Als tweede moment willen wij graag terugblikken op het kampienschap van ons 1e elftal.

Het zit nog vers in ons geheugen, het kampioenschap van ons vlaggenschip. Wat een mooi seizoen was dit!

Het was een spannende competitie, waar de titelstrijd tussen Pelikaan S, Klazienaveen en onze eigen SV Bedum ging, leek het Pelikaan S te worden die de titel in de wacht zou slepen.

Tot de dag die bij veel SV Bedum fans in de agenda omcirkeld was: 19 mei 2018 - Pelikaan S - SV Bedum. Pelikaan S leek voorbereid op een eventuele winst; het sportpark was versierd, de DJ stond al klaar, er waren bloemen, er was champagne… Maar toen kwamen de mannen van Bedum die roet in het eten gooiden. Frank Roorda scoorde de enige goal van de wedstrijd (0-1), de hoop was terug!

Een week later moest het gebeuren, maar Bedum had het niet in eigen hand. VV Groen Geel moest thuis winnen van Pelikaan S en onze mannen moesten thuis de derby winnen van VV Omlandia.VV Groen Geel won met een mooie 3-0 van Pelikaan S, ondertussen speelde zich in Bedum een knotsgekke en billen knijpende wedstrijd af.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was natuurlijk al wel bekend dat wij het niet cadeau zouden krijgen van Omlandia. Helaas voor ons viel de treffer in het begin dan ook aan de verkeerde kant, 0-1. Bedum moest nu en Bedum ging ook, na twee goals van Nigel Bakker leek Bedum op het kampioenschap af te gaan. Op het sportpark begon het feestje al lichtelijk gevierd te worden, maar Bart Apotheker haalde in het zestienmetergebied een speler van Omlandia onderuit….. penalty, 2-2. Met nog enkele minuten op de klok leek het toch nét niet te lukken. De minuten tikten door, de bal kwam voor Nigel Bakker zijn voeten, die met buitenkant rechts de bal richting doel knalde. Het was ineens doodstil op het sportpark, tot de bal het net raakte, 3-2. Wat een ontlading! Bedum weer terug in de 1e klasse!

Dit mooie succes werd nog tot in de vroege uurtjes gevierd, wat een feest!

Het komende seizoen knallen in de 1e klasse mannen!

Coen Prins - Webteam SV Bedum

Geplaatst op: 22-08-2018 12:18