Interview met Tonnie Bonder

Interview met Tonnie Bonder, door Joran Arends – Webteam SV Bedum

Bedum, 24-8-2018.

In de aanloop naar het vijf jarig bestaan van SV Bedum nemen wij een vijftal interviews af met leden van onze vereniging.

Vorige week spraken wij met Luit Timmer. Deze week spreken wij Tonnie Bonder, een man die volgens zijn zoons “niet eens weet wat buitenspel is”, maar die al ruim 10 jaar betrokken is bij SV Bedum.

Tonnie Bonder is 49 jaar. Hij is getrouwd met Anita de Jager-Bonder en hij heeft twee zoons. Ivar speelt komend seizoen in J017-2. Jesper heeft voetbal geprobeerd, maar vond het niet meer zo leuk en is inmiddels gestopt. In het dagelijkse leven is hij planner van beveiliging beambten voor Facilicom Bedrijfsdiensten bij het onderdeel Trigion Beveiliging in Zwolle.

Op de vraag of Tonnie zelf ook gevoetbald heeft is hij duidelijk: “Zelf voetbal ik niet, volgens mij zoons weet ik niet eens wat buitenspel is”.

“Op wat voor manier ben jij de afgelopen jaren bij SV Bedum betrokken geweest?” Tonnie antwoordt: “Ongeveer tien jaar geleden toen Ivar is begonnen met voetballen bij VV Bedum werd ik elftalleider, dat heb ik de afgelopen jaren ook steeds gedaan. Acht jaar geleden werd ik wedstrijdsecretaris bij VV Bedum. In diezelfde periode ben ik in de jeugdcommissie van VV Bedum gestapt. Toen de jeugd van beide clubs ging fuseren ben ik in de jeugdcommissie van SJO Bedum terecht gekomen en uiteindelijk ook in de jeugdcommissie van SV Bedum. Vorig seizoen ben ik hiermee gestopt.”

“Twee jaar geleden ben ik ook in de kantinecommissie gestapt, omdat hier geen opvolgers waren. Petje af voor mijn voorgangers, want het is een enorme klus. Vaak sta ik zelf achter de bar, maar dat vind ik eigenlijk veel te leuk!”

“Ik heb de afgelopen jaren ook de website en social media van SV Bedum bijgehouden, maar daar is tegenwoordig een nieuwe groep voor”. “Tenslotte zit ik nog in de toernooicommissie, waarmee we het afgelopen jaar zelfs een tweedaags toernooi hebben kunnen organiseren”.

Over dieptepunten wil Tonnie niet spreken, “We moeten naar de toekomst kijken en niet naar het verleden.”

“Hoogtepunten zijn voor iedereen anders, maar ik kies voor het kampioenschap van zaterdag 1.”

Op de vraag hoe Tonnie terug kijkt op de fusie is hij duidelijk: “Heel erg positief, dat hadden ze volgens mij veel eerder moeten doen. Heb het altijd vreemd gevonden twee verenigingen op één sportpark.”

Voor de toekomst ziet Tonnie het positief is. “Een groeiende en vooral gezonde club. Met een nieuw sportcomplex dat aan alle eisen voldoet!”

“Gaan we jou ook tegenkomen op het lustrumfeest?”

“Zeer zeker ben ik van de partij, bij Ten Speed.”

Geplaatst op: 24-08-2018 13:29