Interview met Wilma van der Wal

Interview met Wilma van der Wal, door Marjolein Tepper – Webteam SV Bedum

Bedum, 3-9-2018

In aanloop naar het vijfjarig bestaan van SV Bedum nemen wij een vijftal interviews af met leden van onze vereniging. De serie sluiten we af met Wilma van der Wal, voetbalvrouw en actief vrijwilligster bij onze club.

Wilma van der Wal wordt vaak wel herkent als  ‘de vrouw van Remy van der Wal,’ hoofdtrainer van het eerste elftal van SV Bedum. Samen met Remy is Wilma trotse ouder van Esmee en Tim. Naast haar vrijwilligerswerk bij SV Bedum achter de bar is Wilma al 17 jaar werkzaam als bloedprikster bij Certe. Ook heeft ze afgelopen jaar een deeltijd opleiding gevolgd op de klassieke kunstacademie om van haar hobby, namelijk schilderen, haar beroep te kunnen maken. Inmiddels is ze aangenomen voor een 5-jarige opleiding om die droom uiteindelijk te kunnen realiseren. Voor nu schildert ze graag in opdracht voor mensen. Ook zal er werk van Wilma tentoon worden gesteld op de kunstmarkt die 22 september weer in Bedum wordt georganiseerd.

Betrokkenheid bij de club
“De afgelopen 5 jaar ben ik betrokken geweest bij SV Bedum door mijn man. Hij speelde in het eerste van CVVB waarna hij vervolgens assistent-trainer werd bij het eerste elftal van SV Bedum. In het seizoen 2017-2018 werd hij hoofdtrainer. Daardoor ben ik erg betrokken geweest met alles wat met het eerste te maken heeft. We maken alles hier thuis van heel dichtbij mee. Ook onze dochter (Esmee) heeft twee jaar bij SV Bedum gevoetbald en onze zoon (Tim) speelt al vijf jaar bij SV Bedum. Ik kom bij beide zoveel mogelijk kijken. Daarnaast sta ik minstens één keer per maand achter de bar in de kantine.”

Het dieptepunt van SV Bedum
Ook Wilma haar antwoord was heel duidelijk: “De degradatie uit de eerste klasse.”

Het hoogtepunt van SV Bedum
“Het hoogtepunt was voor mij natuurlijk het kampioenschap! Het eerste jaar dat Remy hoofdtrainer was en dan meteen kampioen worden, iets wat in 25 jaar niet meer gebeurd was. Het was ook heel erg spannend, vooral omdat wij alles van heel dichtbij meemaken. We volgen het proces van wedstrijd naar wedstrijd met alle up’s en down’s. Dan valt toch alles naar de goede kant en worden ze in de allerlaatste minuut kampioen. Ik vind het nog steeds moeilijk te geloven!”

“De fusie vond ik een hele goede stap. Toen ik klein was kende ik de kinderen van de andere scholen in Bedum niet. Je ging gewoon niet met elkaar om. Nu door de fusie van de voetbalclub spelen mijn kinderen met alle kinderen uit het dorp. Soms zitten er kinderen van drie verschillende scholen bij ons op de bank. Dat was vroeger ondenkbaar.

Wilma ziet de toekomst van SV Bedum rooskleurig in. “Ik denk dat de club alleen maar groter en professioneler wordt. Er zijn zoveel mensen met een hart voor de club die mooie plannen hebben. Het blijft een top vereniging.”

Lustrumfeest
Of we Wilma gaan tegenkomen op het Lustrumfeest? “Je komt mij zeker tegen op het Lustrumfeest. Ik ben te vinden op mijn favoriete plekje, achter de bar.”

Geplaatst op: 04-09-2018 15:19