Interview “Samen en met zijn allen”

Interview met Luit Timmer, door Tom Bosma - Webteam SV Bedum

Bedum, 13-8-2018.

In de aanloop naar het vijf jarig bestaan van SV Bedum nemen wij een vijftal interviews af met leden van onze vereniging.

We trappen deze reeks af met Luit Timmer, geboren Stedumer, betrokken Bedumer.

“Samen en met zijn allen”

“Op welke manier ben je de afgelopen vijf jaar betrokken geweest bij de vereniging?”

“Samen met een klein clubje haal ik elke maand oud papier bij een aantal bedrijven en scholen in Bedum. We doen dit al jaren.

Hiernaast doe ik nog meer vrijwilligerswerk met Arend Walraven. Alle reclameborden die om ons prachtige hoofdveld staan hebben wij opgehangen.

Naast vrijwilligerswerk ben ik trouwe supporter van Zaterdag 1. Uit- en thuiswedstrijden mis ik haast nooit! Ik vind het prachtig om met mijn kameraden de wedstrijd te kijken en dan nog even een pilsje te drinken in de kantine, waar ik samen met Kees Kaspers en Bé Dijk loten verkoop voor het rad van avontuur.”

Op de vraag wat de diepte- en vooral hoogtepunten zijn van de afgelopen vijf jaar antwoordt Luit gelijk met: “het degraderen van Zaterdag 1, maar gaat gelijk door naar mijn volgende vraag, “Dit was natuurlijk erg jammer, maar je moet positief zijn. We hebben er hard voor geknokt en we zijn er sterker uitgekomen”, doelend op het kampioenschap. “We zijn kampioen geworden met een team dat nog meer potentie heeft. Het is echt een kameradenploeg, met een goede teamgeest. Je moet voor elkaar knokken en willen gaan.”

Ik concludeer dat deze prestatie hét hoogtepunt was van de afgelopen jaren, maar ik word onderbroken. “Samen. Dat is het hoogtepunt.

We zijn een mooie vereniging met geweldige leden.”

De toekomst ziet er rooskleurig uit, volgens Luit. “Met de plannen voor het nieuwe complex, de fantastische jeugdopleiding en de betrokken vrijwilligers. Ik heb de plannen op de site bekeken, hoe het eruit moet komen te zien en dat vind ik prachtig. Kunnen we trots op zijn, net als op onze jeugd. We zijn kampioen geworden met een team dat nog meer potentie heeft. Het biedt een hoop voor de toekomst”

Ik stel dat het mij opvalt dat de betekenis achter de woorden “we, samen en met zijn allen” in dit gesprek centraal staan.

Hierop zegt Luit: “ dat klopt, dat is overal zo. Tijdens wedstrijden speel je als team, maar tijdens het draaiende houden van de vereniging ook.

“Vrijwilligers zijn de motor van de vereniging”

“Zien we jou zaterdag 8 september op het lustrumfeest?”

“Ja, jazeker. Daar ga ik wel even kijken, samen met Bé.”

“Gezellig, tot dan. Bedankt voor dit gesprek.”

“Geen dank, met alle plezier.”

Luit Timmer

Geplaatst op: 15-08-2018 09:08