Jeugdafdeling krijgt ondersteuning sportpedagoog

Jeugdafdeling krijgt ondersteuning van sportpedagoog

Vanaf het seizoen 2019-2020 zal de jeugdafdeling van SV Bedum gebruik gaan maken van de diensten van een sportpedagoog. In de persoon van Patricia Posma heeft SV Bedum een sportpedagoog aan zich verbonden die de jeugdcommissie gaat ondersteunen om een omgeving te creëren waarin kinderen dusdanig benaderd en begeleid worden dat ze op een plezierige, veilige en vertrouwde manier kunnen sporten.

In onderstaande tekst introduceert Patricia Posma haarzelf en geeft ze inzicht in haar taken bij SV Bedum.

Hallo allemaal,

Oei dat klinkt gelijk als de luizenmoeder…

Ik wil mezelf even voorstellen.

Patricia Posma is mijn naam en woon sinds december in Bedum. En als je in een dorp woont, wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de activiteiten in het dorp. Ik ben geïnteresseerd in sport en daarom ben ik via Facebook maar eens op de pagina van SV Bedum gaan kijken.

Op 18 juli jl zag ik een bericht voorbijkomen dat mijn aandacht trok. Een uitgebreid stuk over de jeugdafdeling van de club. Daar reageerde ik op en zodoende kwam ik via via in contact met Vincent Geerling. Ik vroeg mij namelijk af of SV Bedum ook contact had met een sportpedagoog.

Vanwaar mijn interesse? Mijn kinderen, ik heb 5 kinderen en 4 bonuskinderen, hebben allen aan sport gedaan en 2 daarvan op topniveau. Ik heb heel wat uurtjes langs het zwembad of basketbalveld doorgebracht, tijdens wedstrijden maar ook tijdens trainingen natuurlijk. Mijn grootste hobby: fervent supporter van Donar, de basketbalclub in Groningen.

Zelf zit ik nu 38 jaar in het onderwijs en werk sinds 4 jaar op een VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) te Drachten. En ik doe de hbo-opleiding voor pedagogiek. Bijna afgestudeerd. Ik heb dus heel wat ervaring met kinderen met gedragsproblemen, ouders met opvoedproblemen en sport.

Een sportpedagoog kan van meerwaarde zijn voor een sportclub. Dit om de mensen te ontlasten die daar niet zo ervaren mee zijn en ook om een positieve boost te kunnen geven aan de sfeer en de ontwikkeling van de club en hun jeugdleden en trainers.

Vincent en ik zijn aan de praat gekomen en ik wil graag een bijdrage leveren aan de vereniging.

Mijn werkzaamheden zullen zijn:

• Ik heb een ondersteunende rol voor jeugdtrainers en begeleiders bij problemen ivm gedrag van jeugdspelers tijdens trainingen, teambesprekingen en wedstrijden.
  • Het beantwoorden van vragen van ouders tijdens ouderavonden aangaande gedrag en omgang met jeugdspelers.
  • Ouders, trainers en teambegeleiders kunnen mij ook bellen als men vragen heeft.

Mijn telefoonnummer is op te vragen bij Vincent Geerling.

Mijn adres is Irenelaan 21, 9781 CP Bedum.

Ik hoop op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan een gezond sportklimaat van de club en een steun te kunnen zijn voor de mensen die nu die taken aanpakken.

Groet, Patricia Posma

Geplaatst op: 20-08-2019 20:01