Jeugdtrainingen SV Bedum

Geachte jeugdleden van SV Bedum en ouders/verzorgers,

Dinsdag 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat jongeren tot en met 18 jaar, onder begeleiding, weer samen mogen sporten in de buitenlucht. Binnen de jeugdafdeling hebben we goed bekeken of we dat op een verantwoorde wijze kunnen aanbieden. We hebben hier ook contact over gehad met onze jeugdtrainers. We hebben besloten dat we weer trainingen gaan aanbieden voor onze jeugdspelers tot en met 18 jaar maar wel onder strikte voorwaarden en met duidelijke regels en richtlijnen om het voor iedereen veilig te houden.

LET OP:
Jeugdleden die mee willen doen aan de trainingen de rest van dit seizoen moeten zich daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar jeugd@svbedum.nl. Door een jeugdlid aan te melden voor de trainingen geven ouder/verzorger en jeugdlid aan dat ze op de hoogte zijn van de regels en richtlijnen en dat zij zich daar aan zullen houden.

Niet aanmelden per e-mail = niet meetrainen.

KNVB is duidelijk over de leeftijdscategorieën:

De categorie t/m 12 jaar is vastgesteld door het RIVM en valt in het voetbal grotendeels samen met t/m O13. Kinderen die normaal meespelen bij O13 maar net 13 jaar zijn geworden mogen helaas niet meedoen met deze categorie vanwege de leeftijdsgrenzen van het RIVM.

Ditzelfde geldt ook voor spelers die uitkomen in O19 en net 19 jaar oud zijn geworden. Zij kunnen niet deelnemen aan de trainingen.

Zie: https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/59909/hoe-kunnen-kinderen-vanaf-woensdag-weer-voetballen

Jeugdleden tot en met 12 jaar
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen voetballen waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand tot andere kinderen hoeven aan te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen, dus ook tot de trainers.

Voor deze leeftijdscategorie gaan we twee trainingen per week aanbieden. De reguliere trainingstijden worden daarbij aangehouden. De eerste training van de week is een normale voetbaltraining waarbij we zo veel mogelijk met bestaande teams willen trainen (afhankelijk van opkomst kunnen teams opgedeeld of samengevoegd worden). De tweede training van de week is een onderling toernooi per blok/leeftijdscategorie met 4x4, 5x5 of 6x6 wedstrijden.

De trainingen voor deze leeftijdscategorie (mini’s tot en met jo13) beginnen vanaf woensdag 29 april.

Jeugdleden die weer willen gaan trainen moeten zich daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar jeugd@svbedum.nl met vermelding van naam en team.

Jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar
Kinderen van 13 tot en met 18 jaar kunnen voetballen mits zij 1,5 meter afstand houden tot andere personen.

Voor deze leeftijdscategorie gaan we één training per week aanbieden. Deze training gaat in een circuitvorm waarbij we groepen van ongeveer 6 tot 8 spelers/speelsters indelen. De start- en eindtijden van de groepen is verschillend om drukte bij de toegang en uitgang van het sportpark te voorkomen.

De trainingen voor deze leeftijdscategorie starten vanaf maandag 4 mei (op 4 mei zorgen we ervoor dat alle trainingen om 19.45 uur zijn afgelopen ivm dodenherdenking).

Trainingsdagen per leeftijdscategorie:

• Maandag            MO-teams
  • Dinsdag               JO19-teams
  • Woensdag         JO15-teams + 13-jarigen uit JO13-teams
  • Donderdag        JO17-teams

De aanvangstijden worden nog gecommuniceerd!

Regels en richtlijnen
We hebben regels en richtlijnen opgesteld voor

1. De jeugdspelers
  2. Ouders/verzorgers
  3. Jeugdtrainers

We verwachten dat alle jeugdleden en hun ouders/verzorgers die mee willen doen aan de trainingen op de hoogte zijn van de regels en richtlijnen en zich daar ook aan zullen houden.

Jeugdleden die zich bij herhaling niet aan de regels houden en anderen in gevaar brengen, worden van de training verwijderd en zijn niet meer welkom bij de volgende trainingen.

De regels en richtlijnen zijn als bijlage bij dit bericht gevoegd en zullen ook bekend gemaakt worden op website en social media kanalen van SV Bedum.

Mocht toch blijken dat we de trainingen vanaf 29 april niet op verantwoorde en voor iedereen veilige wijze kunnen organiseren dan betekent dit dat we het bovenstaande programma vroegtijdig zullen beëindigen. De organisatie vraagt veel van ons kader. Hun veiligheid en de veiligheid van de spelers zal in deze periode de hoogste prioriteit krijgen. Dit vraagt ook om de medewerking van ouders en jeugdspelers.

We willen u daarom verzoeken om dit document en de informatie in de bijlagen om deze reden aandachtig door te lezen.

DE BIJLAGEN ZIJN HIER TE VINDEN
/webroot/uploads/files/Regels%20en%20richtlijnen%20voor%20onze%20jeugdleden%281%29.pdf

/webroot/uploads/files/Regels%20en%20richtlijnen%20voor%20ouders.pdf

Route naar en op sportpark

Zie onderstaande kaart met aanwijzingen voor aanrijdroute auto’s en de looproute op het sportpark.

Geplaatst op: 26-04-2020 21:39