Menzo van der Wal overleden

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Menzo van der Wal op woensdag 10 april is overleden. Menzo was een clubman in hart en nieren en zeer nauw verbonden met SV Bedum. Als clubscheidsrechter, als vrijwilliger maar zeker als trouwe supporter van de verrichtingen van zijn zoons Remy en Martijn.

Menzo begon zijn voetbalcarrière in de jaren ’50 in zijn geboortedorp Onderdendam maar verkaste niet veel later naar CVVB. Dat kwam ook omdat hij zich in Bedum vestigde met zijn grote liefde Gerda. Menzo heeft heel lang gevoetbald, de laatste jaren bij de golden-oldies van CVVB. Een hechte vriendenclub, die ook samen mooie reizen naar bijvoorbeeld Polen maakte  Naast het voetballen is Menzo heel lang als clubscheidsrechter actief geweest. Maar ook als vrijwilliger heeft Menzo zich meer dan verdienstelijk gemaakt voor de club. Menig uurtje heeft hij ook achter de bar gestaan. Menzo schepte daar nooit over op. Het hoorde er gewoon bij dat je iets voor je club deed. Ook na de fusie tussen ‘zijn’ CVVB en VV Bedum bleef Menzo actief bij de nieuwe vereniging. Dat was vanzelfsprekend voor hem.

Enkele jaren geleden openbaarde zich een ernstige ziekte bij Menzo. Er waren slechte periodes maar toch was er vaak weer een periode dat het beter ging. Menzo was dan ook, als het maar even kon, op zaterdag ‘gewoon’ op het voetbalveld aanwezig. De laatste weken ging zijn gezondheid steeds verder achteruit. Menzo wist ook dat herstel niet meer mogelijk was. Ondanks dit verdriet kon hij nog steeds genieten van de bezoekjes die hem gebracht werden. En kon hij nog steeds die prachtige verhalen vertellen!

Wij wensen langs deze weg zijn vrouw Gerda, zijn zoons Remy en Martijn en hun gezinnen heel veel kracht en sterkte toe bij dit grote gemis.

Menzo, we zullen je erg gaan missen bij onze club!

Het bestuur van SV Bedum

Geplaatst op: 11-04-19 10:03