Nieuws omtrent Remy van der Wal

Het bestuur en onze hoofdtrainer Remy van der Wal hebben in gezamenlijk overleg besloten dat het verstandig is om het hoofdtrainerschap neer te leggen. Persoonlijke omstandigheden van Remy liggen daaraan ten grondslag. Remy was bezig aan zijn vierde seizoen bij de eerste selectie. In zijn eerste jaar is Remy met de eerste selectie gepromoveerd naar de eerste klasse. Het jaar daarop bleek het team niet bij machte om zich in de eerste klasse te handhaven. Het vorige en voor Remy derde seizoen is zoals bekend vanwege de gezondheidscrises noodgedwongen afgebroken. Dit seizoen is Remy gestart met een deels vernieuwde spelersgroep en na een voorbereiding met meerdere oefenwedstrijden slaagde het team erin om een ronde verder te komen in de beker. De competitiestart gaat mede vanwege de vele blessures enigszins moeizaam, het team is wat dat betreft nog niet helemaal op oorlogssterkte. De komende weken zal Bas Groeneveld (assistent trainer) voor de groep staan. Die periode zal worden gebruikt voor het werven van een interim-trainer voor de rest van het seizoen, althans als de gezondheidscrises dat toelaat.

Remy zal binnen de vereniging wel actief blijven als technisch jeugdcoördinator. Deze functie vervult hij al sinds 2013, dus al ruim voor zijn aantreden als hoofdtrainer bij SV Bedum in 2017. Wij willen Remy bedanken voor alles wat hij voor het senioren voetbal heeft betekend en wensen hem alle goeds in zowel de persoonlijke als in de sportieve sfeer.

Geplaatst op: 09-10-2020 16:17