Succesvolle dames zaalavond

SV Bedum blikt terug op een succesvolle dames zaalavond

Afgelopen vrijdag 4 februari stond de dames zaalavond op het programma. Sinds dit seizoen is er een nieuwe groep verantwoordelijk voor het zaalvoetbal in Bedum. Veel verenigingen in de regio beschikken al over damesteams in het futsal en SV Bedum is op zoek naar mogelijkheden om het zaalvoetbal wat extra leven in te blazen. Een damesteam toevoegen zou een mooie stap betekenen wat dat betreft. Vrijdag waren 26 dames aanwezig om kennis te maken met het zaalvoetbal. Daarnaast hadden er in totaal nog ruim 10 dames (die door uiteenlopende redenen niet aanwezig konden zijn) aangegeven geïnteresseerd te zijn in Futsal, wat het totaal tot zo'n 36 dames met belangstelling brengt.

De avond werd geopend door de coördinator Joran Arends, hij heette iedereen welkom en vertelde wat meer over de achterliggende gedachte van de avond. Vervolgens legde wedstrijdsecretaris Job Mol de belangrijkste verschillen tussen zaal- en veldvoetbal uit, waaronder de verschillende spelregels en de plofbal. Na de opening had Soraya Nieuwzwaag twee oefeningen voorbereid als warming up. Soraya is in het verleden actief geweest in de dameseredivisie van het zaalvoetbal. Vervolgens werd een klein gemixt toernooitje gespeeld waarbij de andere commissieleden als scheidsrechters optraden. Tenslotte werd er afgesloten met wat muziek en wat te drinken.

Al met al was het een succesvolle avond. Iedereen heeft plezier gehad en er werd bij vlagen een mooi niveau gehaald. De positieve reacties zijn een bevestiging dat er in de toekomst zeker perspectief is voor een damesteam bij de zaaltak. De komende maanden moet gekeken worden hoe dit precies vorm gaat krijgen.

Geplaatst op: 08-02-2022 08:42