Voorbeschouwing SV Bedum - ZMVV Zeerobben

Voorbeschouwing SV Bedum - ZMVV Zeerobben

Het afgelopen weekend beet Bedum zich stuk op de stugge defensie van Noordscheschut. Uit een standaardsituatie maakte de ploeg uit Drenthe de 1-0 en die stand stond na 90 minuten helaas nog steeds op het scorebord. Om ons heen zagen we een aantal vreemde uitslagen en daardoor is het spannender dan ooit onderin 1E. Dit weekend staat er een duel op het programma met een directe concurrent. We blikken vooruit op SV Bedum - Zeerobben. 

ZMVV Zeerobben (Zaterdagmiddag Voetbalvereniging Zeerobben) werd in 1953 opgericht. De ploeg speelt haar thuiswedstrijd op het Oostersportpark in Harlingen. De ploeg staat onder leiding van oud-prof Arjen Postma. Zeerobben behaalde vorig seizoen als promovendus een achtste plaats en dat was de beste prestatie uit de geschiedenis van de club. Zeerobben is een grote vereniging en de jeugdteams spelen op een mooi niveau. 

De vorige ontmoeting tussen deze tweede teams betekende de eerste overwinning voor Bedum. Beide ploegen stonden bij aanvang nog op 0 punten. Bedum speelde een goede wedstrijd en na doelpunten van Nick Boelhouwer en Soeratmin Venema werden de eerste punten van het seizoen behaald. Een aantal maanden later hangt de vlag er anders bij. Zeerobben vinden we inmiddels terug op de negende plaats en Bedum staat elfde. Het gat tussen beide teams is slechts 3 punten, maar Bedum heeft een aanzienlijk beter doelsaldo. 

Zeerobben is na de winter een sterk collectief. Het is moelijk om een absolute uitblinker aan te wijzen bij de Friezen. Aanvaller David van der Pol scoorde na de winterstop al 7 keer, maar staat inmiddels alweer 4 wedstrijden droog. Van der Pol is slechts 24 jaar, maar speelde eerder al voor Oranje Nassau en SWZ. Een andere interessante speler is Patrick Amels. De multifunctionele Amels speelt dit seizoen vaak in de verdediging, maar schuift in de slotfase vaak mee naar voren. De verdediger die vorig seizoen nog voor ONS Sneek speelde, scoorde dit seizoen al 5 keer en deed dat geregeld in de slotfase.

Zaterdag wordt er om 15:00 uur afgetrapt op ons sportpark in Bedum. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Lips. Eerder dit seizoen floot hij Bedum ook in de uitwedstrijd tegen PKC '83. Er wordt zaterdag een lekkere temperatuur verwacht, dus niets staat een mooie voetbalmiddag in de weg. Wij hopen weer veel supporters om het veld heen te zien! 

Andere wedstrijden 1E

Gorecht 14:30 Broekster Boys
Balk 14:45 PKC '83
Oranje Nassau 15:00 Olde Veste 54 'd
Be Quick Dokkum 14:30 Noordscheschut
Drachtster Boys 14:30 VV Groningen
HZVV 15:00 Winsum
Geplaatst op: 16-05-2019 16:14
Deel dit nieuwsbericht:

Recente nieuwberichten